Online promotie voor songs & labels

De afgelopen jaren is het muziek-landschap volledig op zijn kop gezet door de komst van Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal en andere streamingdiensten; ook wel Digital Streaming Platforms (DSP) genoemd. In een landschap waar het playlist algoritme regeert, moet je weten welke stappen je zetten nemen om jouw single op te laten vallen tussen alle die andere songs.

Algoritme playlists & editorial playlists op Spotify

Er zijn meerdere mogelijk om jouw songs er uit te laten springen. Zo is het mogelijk om opgepikt te worden door één van de A&R directors van Spotify. Op deze manier kom je in één van de Spotify Editorial Playlists terecht. Daarnaast bestaat er ook zoiets als ‘algorithmic playlists’, die op basis van luistergedrag wordt samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan ‘Release Radar’ of ‘Discover Weekly’. Om in deze playlists terecht te komen moet je opvallen in het Spotify algoritme, bijvoorbeeld doordat je veel volgers hebt of omdat jouw eerdere singles veel zijn afgespeeld door vergelijkbare gebruikers.

Promotie via user Playlists

Een derde en invloedrijke mogelijkheid om veel geluisterd te worden, is om toegevoegd te worden aan afspeellijsten die zijn samengesteld door gebruikers. Sommige gebruikers fungeren als curators voor hun volgers en trekken tienduizenden volgers naar hun playlists. Wij helpen je met het bereiken van deze curators en zorgen ervoor dat jouw plaat zoveel mogelijk wordt opgepikt. Een persoonlijke benadering is hierbij van belang.

Advertentiecampagnes op sociale media

Daarnaast pikken wij volgers op door gebruikers van sociale media netwerken te wijzen op jouw muziek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Facebook, Instagram en Stories advertenties waarbij fans van vergelijkbare artiesten worden doorverwezen naar jouw song of artiestenprofiel op de streamingdiensten.

Advertentiecampagnes op Spotify

Als één van de weinige marketingpartijen in Nederland en Belgie kunnen wij direct wereldwijd adverteren op Spotify door middel van banners, video en audio. Zo kunnen wij jouw single onder de aandacht brengen van fans van vergelijkbare artiesten en zo snel het bereik van jouw song of afspeellijst onder de aandacht brengen. Regionaal adverteren via Spotify hoeft ook zeker niet duur te zijn. 

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Inzetbaar voor artiesten & labels

Of je nu een label beheert of als independent artist zelf je muziek uitbrengt: wij kunnen voor jouw single, EP of album aan de slag met de marketing en promotie. Doel is hierbij het vergroten van je zichtbaarheid én het opkrikken van jouw streams. We hebben ervaring met het opzetten van grote én kleine campagnes, waardoor er altijd wel een campagne bij jouw budget past Meer weten? 

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie!